Záchranné vesty

Záchranná vesta RS 100 je hmotnostně lehká, málo rozměrná a umožňující volný pohyb uživatele ve vodě, včetně plavání, uživatel je udržován ústy a nosem nad vodu ve správné poloze s trupem skloněným dozadu, splňuje normu EN 395, reflexní značení, kapsa s píšťalkou je součástí vybavení.

Velikosti: M – XXL
Technické podmínky pro vesty RS 100 můžete stáhnout ZDE.

Certifikát EN395:

 

Záchranná vesta RS 100 má sloužit pro zajištění přiměřené bezpečnosti osob, které se zabývají činnostmi konanými v rámci jejich práce nebo využití volného času ve vodě, na lodích a plovoucích zařízeních nebo v blízkosti vody. Svým tvarem má umožnit poměrně volný pohyb osoby bez omezujícího vlivu na vykonávanou činnost a tím i pravidelné používání vesty.

Základní cíle při nošení záchranné plovací vesty jsou:

a) podporovat přiměřenou bezpečnost uživatele ve vodě, zvláště pak v případech, kdy uživatel není schopen plavat, je vyčerpán, zraněn nebo jinak neschopen vlastního pohybu. V případě automaticky fungujících záchranných plovacích vest musí tyto fungovat bez jakéhokoli zásahu uživatele, s výjimkou počátečního oblékání záchranné plovací vesty;

b) umožnit uživateli pohybovat se ve vodě, aniž by její nošení bylo pro něj překážkou;

c) podporovat uživatele, umožňujíc jeho snahu po záchraně, spíše než jen jeho pasivní udržení na hladině;

d) přispívat k záchraně uživatele.

Záchranná vesta poskytuje dostatečný stupeň vztlaku součástí oděvu, která je hmotnostně lehká, málo rozměrná a umožňující volnost pohybu. Bezpečně padne, poskytuje pozitivní podporu ve vodě, umožňuje plavání uživateli, pomáhá mu a umožňuje pomoc jiným osobám. Velikost vztlaku a jeho rozdělení zajišťuje, že uživatel je udržován ústy a nosem nad vodou a ve správné poloze s trupem skloněným dozadu.